the mirrors truth

Tenta, tenta och åter tenta...

one night to be confused

Idag var sista förläsningen avklarad och nu är det bara att köra igång med hemtentorna, 2 st till antalet.
Tidigare idag fick vi även reda på var vi skulle göra våra fältstudier till b-uppsatsen. Jag hade hoppats på att vi skulle få komma till en arbetsplats som verkade rolig och intressant. Det visade sig att vi varken fick det vi hoppats på eller ens trott. Vi ska vara på en fritidsgård. En fritidsgård!?! Även om den kursansvarige sa att det kan finnas många kopplingar till socialt arbete på platser som inte bedriver direkt social arbete, så har jag lite svårt att se det. Kanske mest för att jag är missnöjd, men nej, jag har svårt att se det. Flera i klassen fick placeringar som verkade väldigt roligare och jag var svårt att vara annat än avundsjuk. Socialkontor, KRIS och en massa annat som både jag och hon jag skriver med mer än gärna hade varit på.
Btw, jag undrar om det är en tillfällighet att det enda paret som bara var killar (alla andra var bara tjejer eller mixat) fick placering på KRIS (hobbyfeministen i mig åker fram).
Förmodligen kommer vi kunna skriva en bra b-uppsats även om vi är placerade på en fritidsgård. Men jag tänker sura lite till, bara för att jag vill, åtminstonde till imorgon.

black flowers blossom

Något jag har tänkt på den senaste tiden är förändring. Jag tror stenhårt på att utan förändring så växer man inte, man kommer ingen vart utan står bara still. Och det är kanske det jag behöver, förändring.


drive until you lose the roadFör ovanlighetens skull har jag den här hösten lyckas med att ligga i fas med läsandet i skolan. Men idag upptäckte jag att det stod en
bok i hyllan som jag inte läst i alls. Fick lite smått panik och kollade i genom schemat och läsanvisnigarna för den kursen och upptäcker att den inte finns med i någon av dem. Men litteraturlistan till kursen är en med på, så nu ligger jag en hel bok efter helt plöstligt. Tur att det inte är någon tung tjock bok, alla sådana jag redan läst ut.
Tentorna närmar sig med stormsteg, bara två veckor kvar och jag känner mig förhållandevis lugn. Trots boken jag inte läst. Om mitt lugn är bra eller inte återstår att se.

För övrigt är det årsdagen för uppfinnandet av streckkoden idag. Det är väl värt att firas.

the leavers dance

Idag är en föreläsningsfri dag, jag har tandläkarbedövning i armen och ett begynnande blåmärke. Detta firar jag med att läsa om neuroser och pyskosomatiska sjukdomar samt att äta tacos. Apropå tacos så har jag idag kommit på att det absolut inte kan ätas utan creme fraiche. Och eftersom jag är extremt högerhänt kan jag inte äta tacos utan händer heller. Tacos utan creme fraiche och händer är alltså inte möjligt.
Åter till neuroser och kanske en dos av tvångstankar.