I think I took some pictures

Det finns några tillfällen om året jag önskar att jag bodde i Stockholm, eller att Göteborg var Sveriges huvudstad. Idag är en sådan dag.
Anledningen till detta är att idag öppnar Fotografiska, som är en av världens största samlingsplatser för fotografi. Fotografiska ligger vid Stadsgården i Stockholm och aktiviteter under öppningsdagen är olika seminarier och under dagen så kommer Lennart Nilsson, Joel-Peter Witkin och Vee Speers att signera böcker. Idag är inte bara öppningsdagen för Fotografiska, utan idag öppnar även flera olika utställningar, Lennart Nilssons Ett barn blir till, Joel-Peter Witkins Bodies, Vee Speers' The Birthday Party och Annie Leibovitz A Photographers Life, 1990-2005.
Så bor du i Stockholm, eller bara råkar vara där för tillfället och är intresserad av fotografi, gå dit! Jag tror absolut det kommer vara värt ett besök, och just nu sitter jag och surar över att jag inte befinner mig i Stockholm.

Ser dig på blåa i april

Att vakna med halsont var väl bland det sista jag längtade efter just nu. Att vara sjuk är inte något som jag brukar vara ofta, som tur är. Men det här är väl Guds sätt att straffa mig efter att min läkare sagt till mig att när man har astma och inte tar sin medicin lättare kan bli förkyld.
Annars kretsar tillvaron mycket kring tentan som jag borde sitta och skriva på just nu och kanske ännu mer kring att det faktiskt snart är sommarlov och allt som det innebär.
Förutom tentaskrivande, så består dagens aktiviteter av att jag ikväll kommer bege mig till Artisten för att gå på Världens vårkonsert, där en av mina vänners fantastiskt duktiga pojkvän ska vara med och spela med sin ensamble.

This ain’t a love song this is goodbye


Du, du gör min dag.


Dagens mest oumbärliga produkt?
För vem vill äta tranbär som faktiskt smakar tranbär,
eller äta bär som smakar jordgubbe just för att det är en jordgubbe.

Det händer mycket här för tillfället. Idag kliver jag in tentans förlovade land och kommer med all sannolikhet att inte tänka på något annat tills den ska lämnas in om fyra veckor. Att säga att det är något annat än en monster-tenta vore väl att ljuga.
Sommaren med fritid som faktiskt är just fri tid är redan nu efterlängtat och jag ser fram emot vad jag vet kommer bli en fantastiskt grym sommar.
Fast med sommaren kommer en av mina "svagheter", den fantastiska pollenallergin. Rinnande näsa, nysattacker, kliande ögon och en ännu mer fantastisk trötthet. Lite komiskt nog, kanske, är det inte bara själva allergin som gör att jag blir trött, utan det är även en utav biverkningarna av medicinen som ska hjälpa mot allt det andra. Jag tycker redan nu synd om mina eventuella kommande barn som drabbas av mina fantastiska gener.

Och det känns som första gången


Idag kör jag stenhårt på lill-lördag och tänker bege mig, tillsammans med Anna, till Sticky Fingers för att äntligen få se Familjen live. Tror det kommer bli fantastiskt kul.
Annars är det rätt mycket som händer här, men på (stor-??) lördag har jag nog äntligen hittat rätt.

socker

Det har hänt mycket den här veckan. Jag har klippt av mig halva hårt, lyckas tappa min plånbok, fått tillbaka den igen, sålt en byrå och en bokhylla. Jag har fått reda på att jag ska få göra min praktik på Infektionskliniken på Östra vilket jag tycker är fantastiskt kul.
Nästa vecka bjuder på tentautlämning vilket kanske är mindre kul, men det är även dags för att bege sig till Sticky och se Familjen live. Jag har till och med dagen till ära köpt en kjol att ha på mig. Vilket är ovanligt för mig på alla möjliga sätt. Ett utav dom är att jag i princip aldrig har på mig kjol.