let's talk

FYI: "Tjejer gillar att prata. Speciellt som sig själva."

i wanna thank you for nothing

Jag är arg. Fick ett brev från skolan om att den kurs jag valt att läsa till våren inte kommer att gå. Vilket innebär att jag måste välja en annan. Det roliga är att av de tre kurser som finns att välja på så är jag inte intresserad av att läsa en enda.

collect some stars to shine for you

Fredag. Mitt sällskap för kvällen är inte mindre än Dynamisk psykiatri av Johan Cullberg (som är en av min favoritförfattare under utbildningen än så länge) och Psykiska funktionshinder av Lennart Lundin. Måste säga att jag tycker att kursen "Psykisk ohälsa" är väldigt intressant. Det gör läsande betydligt lättre och roligt.
Var på en föreläsning om psykoser idag och jag lärde mig som vanligt en hel del. Visste ni att den största orsaken till psykos är sömnbrist?

Imorgon ska jag och min kära vän Eva gå på bokmässan. Jag brukar gå varje år och i år kan man se fram emot Per Morberg, Fredrik Strage, Jan Lööf och Ace of Base-Jenny. Eller? hehe...

i'm out of tune

Har precis kommit hem från att ha hämtat pappa på åby-badet, kört honom till jobbet för att sen köra hem honom till sig igen. I bilen påväg hem till mig började det spelas en gammal välbekant låt på radion, Jerk It Out av Ceasars. Ceasars (Palace) var ett av de band som jag lyssnade på under min högstadietid. Något som kan förekomma när jag är ensam i bilen är att jag sjunger, eller snarare skriker då jag inte kan sjunga, till musiken.

Är det bara jag som sysslar med såna här saker? Skulle visserligen inte förvåna mig iofs. Så ser ni någon dåre ute på vägarna runt Göteborg som sitter och skriker i otakt till musiken så vet ni att det är jag.

sometimes it's a winners parade

Jag har alltid haft lite svårt för att plugga bland folk och en massa ljud. Vilket resulterar i att jag mestadels sitter hemma och läser. Studiero verkar dock inte finnas här heller. Antingen så renoverar grannarna och spelar hög musik eller så klipper fastighetsskötaren gräset. Idag är tydligen en bra dag att tvätta fasaden på huset också. Igår hörde jag när grannarna hade sex också. Trevligt.
Har jag sagt att jag vill flytta?

you are my sweetest downfall

Mot bättre vetande sitter jag här med ont i magen efter godiset jag ätit. Samma sak varje gång, äter ett par bitar och sen vill jag inte ha mer. Och nu sitter jag som sagt här med ont i magen och har ingen annan att skylla än mig själv.
Så både kaffe och godis är väl något jag får lägga till på listan över saker jag inte kan äta eller dricka.

Tack vare fina A ser bloggen lite bättre ut än förut. Tack.

everything's in order in a black hole

Jag har druckit eftermiddagskaffe och har ont i huvudet. Dagens favoritord är därmed; meh.


these days I'm tired...

Idag är det tungt i huvudet. Jag är oförklarligt trött och undviker kurslitteraturen med att skriva här istället. Eftersom min tv fick för sig att gå sönder idag så blev det alternativet istället.

Det är en del att göra i skolan, mycket läsning och naturligtvis grupparbeten som ska göras. Igår var det information om b-uppsatsen som vi ska skriva i slutet av terminen. Den ska skrivas två och två och jag och en tjej i min klass bestämde att vi skulle skriva ihop. Ser faktiskt fram emot att få skriva den. B-uppsatsen hänger ihop med 4 veckors fältstudier så hoppas jag att vi hamnar på något bra och intressant ställe. Och att man slipper åka till typ Borås eller något.

Imorgon är det sex timmar förläsning som gäller och jag har för en gångs skull kommit ihåg att göra matlåda. Nu gäller det bara att jag kommer ihåg att ta med den imorgon. Men det återstår att se.

grapevine fires

Då var det fredag och första skolveckan är förbi. Både "psykisk ohälsa" och "kriminalitet och prevention" som jag läser nu är mycket intressanta och jag ser fram emot en rolig hösttermin. Har den här gången lyckats med att komma i fas med läsningen redan från början för en gångs skull.
Under sommaren har jag lyckats glömma hur konstigt trött man kan bli av att bara sitta och lyssna på en föreläsning. Att man kan bli trött av att göra egentligen ingenting.

Igår morse när jag ställde mig på vågen visade den på 56,5kg. Min vikt är något som jag kämpat med ett tag och det känns bra när man märker att det resluterar i något. De 9 kg jag lyckas gå ner märks inte bara på vågen utan även på mina kläder vilket är ännu roligare då jag nu kan använda en massa kläder som jag inte kommit förut.
Det som dock är allra mest roligt är att jag faktiskt mår bättre.