they say it's your birthday

26 år och lastgammal.

champagne for my real friends

När jag kom hem idag låg det ett litet paket innanför dörren. Finaste vännen Adrianna har skickat en lite tidig födelsedagspresent. Bland annat den här lilla rosa saken, som av någon anledning får mig att tänka på hallonglass.

the dog days are over. the dog days are done. the horses are coming. so you better run

Idag har jag varit och postat ett brev. Ett brev vars innehåll gör mig väldigt glad. Jag har även rensat i mitt gamla liv, för att få plats med det nya. Jag menar, varför hänga kvar vid sådant som ändå inte betyder något för någon. Bättre att göra plats för sådant som är viktigt.
(Ett par jeans med storlek 32 i midjan slängdes, att jag någonsin varit så stor känns fortfarande underligt)

one night and one more time

Tenta, tenta, lite os och yttreligare lite tenta.  Sådär ser det ut just nu. Varken orkar eller hinner med något annat.
Brist på både skrivbord och köksmöbler för tillfället har inneburit att det är i soffan jag sitter och skriver. Att det inte är direkt bra för ryggen börjar kännas av och en not-to-self till nästa gång är att jag borde skaffa just köksmöbler eller ett skrivbord.

if we ever make a mess

dagens konstaterande: det går alldeles utmärkt att skära sig i fingret med en osthyvel av plast

living in a house of cards. waiting for it all to fall


a cheap fuck for me to lay

Då var det dags för ännu en helg och den tillsammans med den kommande veckan kommer spenderas med att skriva hemtenta. Den här helgen drar även vinter os i Vancouver igång. Lite olyckligt (för min del) att det är samtidigt som det är tenta. Tur är väl iaf att det jag är intresserad av att titta på (under tenta-perioden) sänds kvällstid, och inte på natten.
Nu ska jag köra på med tentan så jag kan titta på skidskyttet (damernas sprint) med gott samvete i kväll. Ser fram emot att se Helena Jonsson, ACO och gänget göra bra i från sig i spåret och på vallen.

a penny for your thoughts but a dollar for your insides. or a fortune for your disaster. i'm just a painter and i'm drawing a blank.

Då var ännu en helg gjord. Jag har haft besök, ätit semla (eller ja, mest själva bullen, inte så mycket mandelmassa eller grädde direkt), kollat på film med en vän, skrivit klart min del av ett grupparbete och så har jag hunnit med att ha lite huvudvärk också.
De två kommande veckorna känns redan nu stressande med inlämning av och seminarie kring grupparbetet, ett seminarium om en avhandling samt en hemtenta som ska skrivas och lämnas in. Att jag dessutom skulle vilja vara klar innan helgen sätter en lite blåslampa i rumpan på mig. Men vem vet. Det kanske är bra.
På fredag händer något som jag ser fram emot, det är dags för vinter-os.
Tänker ni titta?

just to break my fall

Dagens tips: matlagningsgrädde är inte ett bra substitut för mjölk i kaffet.

save all your prayers. i think we're lost today

Folks förmåga att lägga sig andras liv och beslut upphör aldrig att förvåna mig. Läs det här. Det kanske är Anna Ankas ny bästa kompis. Eller vad tror ni? ;)